MENU

Home Deník Knihy Hudba Na téma

30 října 2011

Becca Fitzpartick - Zavržený

Autor: Becca Fitzpartick
Originální název: Hush, Hush
Rok vydání: 2010
Počet stran: 368
Nakladatelství: Egmont

Anotace:
Nora Greyová je svědomitá, chytrá a rozhodně nemá ráda riziko. Jenže se zamiluje do Patche a to je její první chyba. Patchova minulost je totiž všechno, jen ne nevinná. A nejlepší, co kdy udělal, bylo, že se zamiloval do Nory. Seznámili se na hodině biologie a Nora chce jediné – držet se od něj co nejdál. Jenže jak se zdá, Patch je vždy o dva kroky napřed. Dívka na sobě cítí jeho pohled, i když Patch není nablízku. Cítí jeho přítomnost, i když je v pokoji sama. A když své okouzlení nedokáže déle tajit, vyjde najevo, kdo Patch ve skutečnosti je a proč ji vyhledal. A za všemi otázkami, které se dotýkají jeho minulosti, si Nora a Patch mohou navzájem položit jen jedinou: „Jak hluboko dokážeš padnout?“ (oficiální text vydavatelství)


Recenze může obsahovat spoilery! (a to taky bude)





Tuto knihu jsem četla až poté co jsem přečetla 2 díly Andělů od Lauren Kate, a proto jsem od ní čekala trochu "sklamání" jelikož jsem si říkala že na Pád nic nemůže mít, ale tahle kniha mě velice příjemně překvapila. Byla vzata z úplně jiného konce než knihy od Lauren Kate.
Tuto knihu jsem přečetla za necelé 2 dny. Což je u mě veliký pokrok. Zbožnuju knihy s tématikou "Andělé". Jsou 2 druhy knih o Andělech, o andělech dobrých a o těch kterým byli za "pokušení" urvaná křídla - neboli andělech padlých. Tato kniha je o jednom z padlých andělů, jménem Patch. Abych začala od začátku. Všechno začíná ve škole. Na hodině Biologie, kdy je Nora (hlavní hrdinka knihy), přinucena sedět s Patchem (což se jí absolutně nelíbí) , poté co dostanou úkol aby o sobě zjistily více, on o ní ví víc než by si kdo myslel. (možná vám to připomíná Twilight, ale věřte to je jen tou biologií.)  Nora si poté myslí, že jí sleduje, ale hodina skončí a ona nemá na papíře ani čárku. Tak se tedy vydá za Patchem do klubu. A další polovinu knihy si Nora myslí, že jí Patch sleduje a chce jí ublížit, což i byla pravda, dokud se do ní nezamiloval. Jenže, jak to známe máme tady malého protivníka - Dabriu, anděla který miluje Patche, a chce ho dostat zpátky nahorů, ale on chce získat lidské tělo. Nora nakonec zjistí že jí Patch chtěl zabít, jelikož je potomkem Neflima (napůl anděla, napůl člověka), jeho "otroka". Ale, je tady ještě jeden problém Elliot - o kterém Nora zjistila že byl obviněm z vraždy jedné dívky. Vee - její nejlepší kamarádka jí od začátku nevěřila, že by to mohl být on, který jí sledoval, ale v tom se příšerně spletla. A ještě něco - andělé mohou Noru ovládat, což znamená , aby viděla to co oni chtějí. A začíná hra o život. Kdo vyhraje? Zabije Patch nebo Elliot , Noru? Jak dopadne Vee? To všechno má odpověď v této krásné knížce.

Tuto knihu vřele doporučuji, najde si v ní každý něco. Tahle knížka vás rozhodně nudit nebude.Je v ní tolik napětí, akce a hlavně velice tajemství.

Žádné komentáře:

Okomentovat